Det er en fantastisk tid for det syddanske fødevareerhverv. Men også en tid med mange udfordringer. Hvis de skal vendes til vækst og positive muligheder, er vejen samarbejde og deling af viden og ressourcer, mener projektleder, Susanne Leegaard.

At der er et enormt vækstpotentiale i fødeerhvervet, er uden for diskussion. I Syddanmark måske mere end i nogen anden dansk region. Aldrig før har så mange spændende producenter skabt så mange vidunderlige, lokale specialiteter af så høj gastronomisk kvalitet. Men vi lever også i en tid med store udfordringer. Det er ingen hemmelighed. Og hvis vi skal gøre os forhåbninger om at udvikle os, vokse og blomstre som erhverv, er der kun én vej: Samarbejde og deling af viden og ressourcer. Syddanmark skal producere Danmarks bedste fødevarer, og vi skal hjælpe hinanden med det!

Syddansk Fødevareklynge er ingenting uden de lokale fødevarenetværk og de medvirkende producenter af alt fra tørret tang til stikkelsbærsirup og madruter. Men vi har en mission. En mission om at støvsuge regionen for engagerede ildsjæle, kompetente fagfolk, forskere, virksomheder og organisationer og skabe et rum, hvor vi kan mødes og diskutere, hvordan vi bedst kommer videre. Hvor vi vender behov til muligheder. Hvor to plus to giver fem, når vi gør os rigtigt umage. Et netværk og et fællesskab om at styrke det erhverv, vi brænder for.

Alle har brug for inspiration. Et friskt pust af idéer og et sæt nye briller på dagligdagens arbejde. I klyngen kalder vi det læring. Og innovation. Det er den slags, vi kan hjælpe med. At få form og fremdrift på de processer, der skal gøre din butik større og få din forretning til at trives. De processer kan være meget personlige, og derfor er det et afgørende første skridt, at vi indleder en dialog om, hvad klyngen kan gøre for dig. Grib knoglen; lad os tage en snak, så vi kan komme videre sammen. Det er det, vi er her for.