KUNSTEN AT VÆRE KNIVSKARP
Et konkurrencepræget marked kræver skarphed. Derfor har mejeriet Naturmælk taget fat på et gennemgribende optimeringsprojekt under programmet Spirende Fødevareoplevelser.

Naturmælk er et topmoderne, økologisk mejeri i Sønderjylland ejet af 32 landmænd og deres familier. Mejeriet opererer på et stærkt konkurrencepræget marked med en lang række produktioner under samme tag. Det betyder, at der ofte ikke er langt mellem kaos og konkurrencedygtighed.

For at holde sig knivskarpe har Naturmælk sat gang i et projekt, hvor hele værdikæden skal i spil. Lige fra produktudvikling og produktionsprocesser til emballagestørrelse.

– Alt skal rystes, både på den korte og den lange bane. Det er vigtigt at skabe gennemsigtighed og overblik fra start til slut. Herved kan vi bedre træffe de rigtige valg blandt de mange muligheder, siger direktør Leif Friis Jørgensen.

NYE ØJNE VIA EKSTERN HJÆLP
I programmet Spirende Fødevareoplevelser får Naturmælk ekstern, professionel hjælp til at sætte retning på den fremtidige udvikling. Den nødvendige tid bliver allokeret til opgaven, og de bliver mødt med kritiske og udfordrende spørgsmål.

– Nye, friske øjne på os selv og de nødvendige værktøjer giver os et godt grundlag for at optimere og skabe yderligere vækst. Vi forventer ikke et nyt mindset, men et nyt syn på os selv og den måde, vi gør tingene på, udtaler direktør Leif Friis Jørgensen om samarbejdet.

DE SKARPE VALG
Under samarbejdet får Naturmælk hjælp til at træffe de markedsmæssigt mest skarpe valg – lige fra at få trimmet strukturen og skabt effektivt flow til at bringe virksomheden fra tro til viden som grundlag for den skarpe og rigtige handling.

– Når mulighederne vokser, skal der træffes rigtige valg. Med nye indsigter, udsyn og professionel sparring får vi et godt grundlag for at skabe yderligere vækst, udtaler direktøren.

Ved deres deltagelse i Spirende Fødevareoplevelser vil Naturmælk få refunderet halvdelen af sin investering til ekstern professionel rådgivning. Derudoverkan de vælge mellem en lang række aktiviteter, som bringer dem fremad mod nye vækstpotentialer.

Læs mere om Spirende Fødevareoplevelser