15 medlemmer af klyngen var med på Copenhagen Food Fair – den store fødevaremesse i Bella Centret i slutningen af februar. Henrik og Nina Loff fra Krusmølle havde skabt et levende, overraskende og anderledes miljø, hvor Syddansk Fødevareklynge stod sammen med Smagen af Danmark. Den utraditionelle messeopstilling gav pote – både blandt udstillere og besøgende.

– Alt var på plads, da vi kom. Så det var dejligt nemt – vi skulle bare sætte vores varer op, og så var vi klar til at møde vores kunder, fortæller Kristian Krogh fra Kroghs Specialitet, som er meget glad for det fællesskab, der er i klyngen.

– Sådan et arrangement som deltagermiddagen søndag aften, hvor vi får snakket sammen; det giver noget. De uformelle snakke har stor betydning, siger Kristian Krogh.

Han er ikke ene om at mene, at det har betydning at være en del af klyngens fælles stand.

– Det var godt at stå sammen med andre producenter. Jeg er ikke bare et handelsfirma. Jeg er producent, og det er vi alle sammen. Det styrker min identitet som én der laver mine ting selv, siger Michael Brogård, Dansk Mjød.

Jacob Medici fra Medici Beers har lige meldt sig ind i klyngen – netop for at være med på Copenhagen Food Fair. Han var begejstret for opstillingen, som inviterede til, at gæsterne blev lidt længere end det tager at gå forbi standene og få en smagsprøve.

– Det var godt lavet. Folk var afslappede, hyggede sig i puderne – gik rundt og smagte på varerne og snakkede, og så lagde de sig og slappede af igen, fortæller Jacob Medici.

30.599 besøgende og 124 nationale og undenlandske journalister besøgte Bella Centret over de fire dag, messen varede, og klyngens medlemmer fik gode aftaler og ordrer med hjem.

– Jeg kom på Food Fair med en forventning om at få fat i de svenske kunder, og det har jeg fået. Så jeg er meget tilfreds, siger Henrik Konnerup fra Konnerup & co.

Fynsk øl og ælteshow på Campus
Zonen for Madkultur stod for et program på Campus spækket med erfarings- og videndeling. Fra Syddanmark fortalte tidligere brygmester Leif Typkjær om fynsk øl, og Marie Louise Risgaard, femte generation på Skærtoft Mølle og underviser i Skærtoft staldkøkken stod for et medrivende ælteshow, som åbnede publikums øjne for, hvad det gode mel med alle næringsstoffer bevaret betyder for bageevne, næringsindhold, smag og spisekvalitet i det færdige brød.